DEAT-Holland
Duurzaam Energie Advies Team

De warmtepompen

Nederland wil van het gas af.

De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Een koelkast pompt de warmte uit de kast (=koelen) en staat deze warmte af aan een soort kleine radiator aan de achterzijde van de koelkast. Een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht, koelt deze lucht en staat de warmte af aan een warmtewisselaar en slaat warmte op in een opslagvat in het huis.

Zoals in het onderstaand schema is aangegeven, wordt de warmte gebruikt voor verwarming van radiatoren (ook ideaal voor vloerverwarming) en de opgeslagen warmte in het opslagvat wordt gebruikt voor warm watervoor douches en kranen.

De warmtepomp verbruikt maar 25% stroom in plaats van de 100% stroom die u nu verbruikt voor verwarming en warm water. Een enorme besparing dus. 

Warmtepomp installatie voor woonhuis 

NIEUW 2018

Aantal aankoop argumenten: 

 • Omdat er geen verbranding is, is de levensduur in plaats van gemiddeld 10 jaar, nu 3 x zo lang! 30 jaar dat is pas duurzaam.
 • Onderhoudsvrij! Alleen keertje de buitenunit schoonblazen of zuigen met stofzuiger,  maar dit is ook niet elk jaar natuurlijk. 
 • Je hoeft geen vastrecht te betalen! Scheelt weer ongeveer € 70,- per jaar 
 • Je hoeft geen gas in te kopen! Scheelt weer € 0.77 per m³ nieuwe tarieven in 2019 


  Bij alle pakketten komt een doorstroom boiler van 11kW (dus 3x16Amp) dit om continu warmwater te krijgen met douchen of bad! Nooit meer zonder warm water dus. Deze doorstromer kost € 249,- en is moduleerbaar in temperatuur en temperatuur afname. 

  Warmtepomp alleen voor tapwater. 

  Schatting:


  Engineering, transport, aansluitmaterialen, montage en in bedrijfstelling:

  € 600,- tot € 975,- afhankelijk van de situatie.

  Subsidies zijn gebaseerd op het jaar 2018 en kunnen door ons aangevraagd worden.

  Compleet met opslagvat ca. € 2.235,-- 

  Huidige subsidie              ca. € 1.400,--       

  Investering is dan            ca. € 835,-- ex btw.

  Deze warmtepomp 1.5 meter hoog is ook geschikt voor het aansluiten van zonnebuizen (oftewel heat pipes) is ook met subsidie. Prijs op aanvraag.

   Met een warmtepomp met elektrische zonnepanelen, is er geen gas meer nodig en is het nog aantrekkelijker. 

  Een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht, koelt deze lucht en staat de warmte af aan een warmtewisselaar en slaat warmte op in een opslagvat in het huis. 

  Zoals in het onderstaand schema is aangegeven, wordt de warmte gebruikt voor verwarming van radiatoren (ook ideaal voor vloerverwarming) en de opgeslagen warmte in het opslagvat wordt gebruikt voor warm water voor douches en kranen. 

   

  De warmtepomp verbruikt maar 25% stroom in plaats van de 100% stroom die u nu verbruikt voor verwarming en warm water. Een enorme besparing dus. 

   

  Tapwaterwarmtepomp 

  Het is mogelijk om zonnebuizen aan te sluiten aan deze 200 liter warmtepomp opslagvat. Op deze opslag bevind zich dus al een kleine complete warmtepomp. Deze warmte pomp hoeft nauwelijks te werken in de zomer door de warmte van de zonnebuizen. 

   

   

   200 liter warmtepomp opslagvat.

  Het is mogelijk om zonnebuizen aan te sluiten aan deze 200 liter warmtepomp opslagvat.  Voor meer informatie zie www.de-at.nl